Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Instituti për standardizim i Republikës së Maqedonisë së Veriut
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 

ДОГОВОР ЗА УСВОЈУВАЊЕ НА НАЦИОНАЛНИ DIN СТАНДАРДИ

 

Од страна на првите луѓе на Институтот за стандардизација на Република Северна Македонија (ИСРСМ) и Германскиот институт за стандардизација (DIN Deutsches Institut für Normung e. V - DIN) г-дин Џеват Кицара и г-дин Christoph Winterhalter, потпишан е

Договор за усвојување на национални DIN стандарди како МКС стандарди со метод на превод, препечaтување и индосирање.

 

Договорот претставува надоградба и континуитет во соработката помеѓу ИСРСМ и DIN, со кој на ИСРСМ му се овозможува усвојување на национални германски стандарди, достапни со превод на македонски јазик и на оригинален германски јазик.

 

За подетални информации во врска со овој договор ве молиме да не контактирате на: isrsm.info@isrsm.gov.mk