Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Instituti për standardizim i Republikës së Maqedonisë së Veriut
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 

Нов проект за инфраструктура за квалитет SEE QI 8 – „WB6 QI response to COVID-19“

 

Почитувани,

 

Жалиме што мораме да Ве известиме дека отварањето на виртуелниот настан „Улогата на институциите за инфраструктура за квалитет (QI) во ублажување на економските последици од пандемијата Ковид-19“., кој беше закажан за 26 и 27.01., се одлага до понатамошно известување. Во името на организаторот се извинуваме за предизвиканите непријатности и навремено ќе Ве известиме со нови информации за овој настан.

 

Срдечно Ве покануваме да присуствувате на виртуелниот настан „Улогата на институциите за инфраструктура за квалитет (QI) во ублажување на економските последици од пандемијата Ковид-19“.

 

Настанот е организиран во рамките на регионалниот фонд за консултации на SEE QI, спроведен од Physikalisch-Technische Bundesanstalt (PTB) во соработка со земјите од западен балкан (WB6) и со финансиска поддршка на Германското федерално Министерство за економска соработка и развој (BMZ).

 

Истиот го означува почетокот на Проектот 8: WB6 QI одговор на COVID-19 

 

see.ptb.de/see-qi-projects/wb6-qi-response-to-covid-19/

 

Настанот ќе се одвива на англиски јазик и ќе се одржи во текот на два дена.

 

Отворање: 26 јануари 2021 година 10:00 - 12:00 часот по средноевропско време

 

Состанок за планирање: 27 јануари 2021 година 10:00 - 12:00 часот по средноевропско време

 

Повеќе информации за почетниот настан, агендата, како и да се регистрирате за да присуствувате, можете да добиете на веб-страницата на настанот:

 

see.ptb.de/see-qi-projects/wb6-qi-response-to-covid-19/kick-off-event-the-role-of-qi-institutions-in-mitigating-the-economic-impact-of-the-covid-19-pandemic/

 

Со нетрпение Ве очекуваме на почетниот настан!

Лица за контакт:

м-р Виолета Шареска Ѓаковска shareska.violeta@isrsm.gov.mk

м-р Горан Плетварски pletvarski.goran@isrsm.gov.mk