Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Instituti për standardizim i Republikës së Maqedonisë së Veriut
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 

МКС EN ISO 15189:2013

Насловна » Стандардизација » МКС EN ISO 15189:2013
Статус: Публикуван
Јазик: English
Страни: 53
Публикувано: 2013-01-30
Национален регистар: 1/2013
Издание:
Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со:
EN ISO 15189:2012
CEN/TC 140

ISO 15189:2012
ISO/TC 212
Цена: 1550 MKDПечати

Македонски наслов

Медицински лаборатории - Посебни барања за квалитет и компетентност (ISO 15189:2012)

Англиски наслов

Medical laboratories - Requirements for quality and competence (ISO 15189:2012, Corrected version 2014-08-15)

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

ISO 15189:2012 specifies requirements for quality and competence in medical laboratories. ISO 15189:2012 can be used by medical laboratories in developing their quality management systems and assessing their own competence. It can also be used for confirming or recognizing the competence of medical laboratories by laboratory customers, regulating authorities and accreditation bodies.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.

Национална активност

Не е додадена информација.

 Број на стандард
Јазик
Статус
Публикувано
Страни
Цена
 
Купи
English
Повлечен 
2009-11-30 
40 с.
1323 MKD 
PDF
Медицински лаборатории - Посебни барања за квалитет и компетентност (ISO 15189:2007) (идентичен со EN ISO 15189:2007)