Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Instituti për standardizim i Republikës së Maqedonisë së Veriut
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 

МКС EN 15975-2:2013

Насловна » Стандардизација » МКС EN 15975-2:2013
Статус: Публикуван
Јазик: Macedonian
Страни: 15
Публикувано: 2013-09-30
Национален регистар: 9/2013
Издание:
Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со:
EN 15975-2:2013
CEN/TC 164
Цена: 873 MKDПечати

Македонски наслов

Безбедност на снабдувањето со вода за пиење – Упатства за управување со ризици и кризи – Дел 2: Управување со ризици

Англиски наслов

Security of drinking water supply - Guidelines for risk and crisis management - Part 2: Risk management

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This European Standard describes the principles of a risk management approach to improve the integrity of the drinking water supply system. This European Standard addresses all entities and stakeholders sharing responsibility in the provision of safe drinking water throughout the entire supply chain from the source to the point of use.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.

Национална активност

Не е додадена информација.

 Број на стандард
Јазик
Статус
Публикувано
Страни
Цена
 
Купи
English
Повлечен 
2011-10-30 
19 с.
1040 MKD 
PDF
Безбедност на снабдувањето со вода за пиење – Упатства за управување со ризици и кризи – Дел 1: Управување со кризи
English
Публикуван 
2016-01-30 
20 с.
1040 MKD 
PDF
Безбедност на снабдувањето со вода за пиење – Упатства за управување со ризици и кризи – Дел 1: Управување со кризи
Macedonian
Публикуван 
2016-01-30 
19 с.
1040 MKD 
PDF
Безбедност на снабдувањето со вода за пиење – Упатства за управување со ризици и кризи – Дел 1: Управување со кризи
English
Публикуван 
2013-09-30 
14 с.
832 MKD 
PDF
Безбедност на снабдувањето со вода за пиење – Упатства за управување со ризици и кризи – Дел 2: Управување со ризици