Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Instituti për standardizim i Republikës së Maqedonisë së Veriut
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 

МК CWA 17553:2020

Статус: Публикуван
Јазик: English
Страни:
Публикувано: 2020-06-30
Национален регистар: 6/2020
Издание:
Цена: 0 MKD

Почитувани овој документ во моментот не може да се набави преку интернет. Ве молиме обратете се во Инфо центарот на ИСРСМ.

Печати

Македонски наслов

Маски за лице за широка употреба - Упатство за минимални барања, методи за испитување и употреба (CWA 17553:2020, IDT)

Англиски наслов

Community face coverings - Guide to minimum requirements, methods of testing and use

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This document specifies the minimum requirements for reusable or disposable community face coverings intended for the general public. These minimum requirements include: — design, — performance, — test methods, — packaging, — marking and, — information for use. This document is not intended for community face coverings for children under the age of 3.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.

Национална активност

Не е додадена информација.

Белешки

Овој документ по барање на Европската комисија и со одлука на Европскиот комитет за стандардизација (CEN) и нејзините членки е јавно достапен.