Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Instituti për standardizim i Republikës së Maqedonisë së Veriut
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 60.60 - јавна достапност на МКС
Почеток на гласање: 2020-08-30
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: EN ISO 13857:2019 CEN/TC 114
Овој документ е идентичен со: ISO 13857:2019 ISO/TC 199

Македонски наслов

Безбедност на машините - Безбедно растојание, со кое се спречува пристап на горните и долните екстремитети до опасните зони (ISO 13857:2019)

Англиски наслов

Safety of machinery - Safety distances to prevent hazard zones being reached by upper and lower limbs (ISO 13857:2019)

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

Не е додадена информација.

Технички комитети


ICSДиректива