Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Instituti për standardizim i Republikës së Maqedonisë së Veriut
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2020-12-02
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: prEN 13598-1 CEN/TC 155

Македонски наслов

Пластични цевководни системи за подземен одвод и канализација без притисок – Непластифициран поли(винил хлорид), (PVC-U), поли(пропилен) (РP) и поли(етилен) (PE) – Дел 1: Спецификации за помошни фитинзи вклучувајќи и плитки контролни комори

Англиски наслов

Plastics piping systems for non-pressure underground drainage and sewerage - Unplasticized poly(vinyl chloride) (PVC-U), polypropylene (PP) and polyethylene (PE) - Part 1: Specifications for ancillary fittings and shallow chambers

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This document specifies the definitions and requirements for ancillary fittings and shallow chambers installed underground in non-pressure drainage and sewerage systems and manufactured from unplasticized poly(vinyl chloride) (PVC-U), polypropylene (PP), polypropylene with mineral modifier (PP-MD) or polyethylene (PE) intended for use for: - non-pressure underground drainage and sewerage outside the building structure (application area code "U"), and - non-pressure underground drainage and sewerage for both buried in ground within the building structure (application area code "D") and outside the building structure. This is reflected in the marking of products by "U" and "UD". It also covers the jointing of the ancillary fittings and shallow chambers to the pipework system. The ancillary fittings covered by this standard are the following: - sealed access fittings; - rodding point covers; - rodding tees; - mechanical saddles. Ancillary fittings according to this document are intended for use in pedestrian or vehicular traffic areas. Ancillary fittings can be installed to a maximum depth of 6,0 m from ground level, with the exception of rodding point covers. Shallow chambers according to this document are intended for use in private drains located in pedestrian areas above the ground water table, to a maximum depth of 2,0 m from ground level to the invert of the main channel. This document covers shallow chambers with flow profile bases, and their joints to the piping system. NOTE 1 EN 124-series [1] and EN 1253-4 [2] covers may be used for shallow chambers. NOTE 2 Manholes and inspection chambers are specified in EN 13598-2. Ancillary fittings and shallow chambers complying with EN13598-1 comply with the general requirements given in EN 476. Ancillary fittings and shallow chambers can be manufactured by various methods e.g. injection moulding, rotational moulding, spiral winding or fabricated from components made to other standards. NOTE 3 Product complying with this document may be used with pipes, fittings and other components conforming to any of the plastics products standards listed in Clause 2, provided their dimension comply with the requirements for joint dimensions given in Clause 7 and to the requirements of Table 6. NOTE 4 Products complying with this document can be installed in underground applications without additional static calculation.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.