Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Instituti për standardizim i Republikës së Maqedonisë së Veriut
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2021-08-02
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: EN IEC 62769-6:2021 CLC/TC 65X

Македонски наслов

Интеграција на теренски уреди (СДИ) - Дел 6: Мапирање на технологија

Англиски наслов

Field Device Integration (FDI) - Part 6: Technology Mapping

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This part of IEC 62769 specifies the technology mapping for the concepts described in the Field Device Integration (FDI) standard. The technology mapping focuses on implementation regarding the components FDI Client and User Interface Plug-in (UIP) that are specific only to the WORKSTATION platform/.NET as defined in IEC 62769-4.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.