Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Instituti për standardizim i Republikës së Maqedonisë së Veriut
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2020-12-02
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: prEN 10210-3 CEN/TC 459/SC 3

Македонски наслов

Конструкциски, завршно обработени на топло, шупливи профили од нелегирани ситнозрнести челици - Дел 3: Технички услови за испорака за цели на машинско инженерство

Англиски наслов

Hot finished steel structural hollow sections - Part 3: Technical delivery conditions for mechanical engineering purposes

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This part of this European Standard specifies technical delivery conditions for hot-finished seamless, electric welded and submerged arc welded steel structural hollow sections for mechanical engineering purposes of circular, square, rectangular or elliptical forms. It applies to hollow sections formed hot, with or without subsequent heat treatment, or formed cold with subsequent heat treatment above 580 °C to obtain equivalent mechanical properties to those obtained in the hot formed product. NOTE 1 The requirements for tolerances, dimensions and sectional properties are specified in EN 10210-2. NOTE 2 The attention of users is drawn to the fact that whilst cold formed grades in EN 10219-3 can have equivalent mechanical properties to hot-finished grades in EN 10210-3 the sectional properties of square and rectangular hollow sections in EN 10210-2 and EN 10219-2 are not equivalent. NOTE 3 A range of material grades is specified in this document and the user should select the grade most appropriate to the intended use and service conditions. The grades and mechanical properties of the finished hollow sections are generally comparable with those in EN 10025-2, EN 10025-3, EN 10025-4, EN 10025-5 and EN 10025-6. NOTE 4 The requirements for seamless and welded steel structural hollow sections for use in offshore structures are covered in EN 10225. NOTE 5 Spiral welded hollow sections are to be used with caution in construction of dynamic behaviour (fatigue stress) where up to now, there is insufficient knowledge of their performance.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.