Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Instituti për standardizim i Republikës së Maqedonisë së Veriut
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.20 - јавна расправа по Н МКС
Почеток на гласање: 2021-05-30
Краj на гласање: 2021-07-01

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: EN ISO 16809:2019 CEN/TC 138

Македонски наслов

Испитување без разрушување – Мерење на дебелина со ултразвучно испитување (ISO 16809:2017)

Англиски наслов

Non-destructive testing - Ultrasonic thickness measurement (ISO 16809:2017)

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

ISO 16809:2017 specifies the principles for ultrasonic thickness measurement of metallic and non-metallic materials by direct contact, based on measurement of time of flight of ultrasonic pulses only.

Технички комитети


ICS



Директива

Не е додадена информација.