Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Instituti për standardizim i Republikës së Maqedonisë së Veriut
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2020-12-02
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: prCEN/TR 10317 rev CEN/TC 459/SC 2

Македонски наслов

Европски сертифицирани референтни материјали (EURONORM-CRMs) за определување на хемискиот состав на железни и челични производи подготвени под надзор на Европскиот комитет за стандардизација за железо и челик

Англиски наслов

European certified reference materials (EURONORM-CRMs) for the determination of the chemical composition of iron and steel products

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This Technical Report describes the classification, method of sample preparation, certification main rules and certificate content of the EURONORM-CRMs. It also details the sample presentation of the various producers'' organizations and the distributing sources.

Технички комитети


ICS

Не е додадена информација.

Директива

Не е додадена информација.