Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Instituti për standardizim i Republikës së Maqedonisë së Veriut
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2020-12-02
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: EN 13100-2:2019 CEN/TC 249

Македонски наслов

Недесктруктивно тестирање на заварени споеви на термопластични полу-готови производи – Дел 2: Радиографско тестирање со X-зраци

Англиски наслов

Non-destructive testing of welded joints in thermoplastics semi- finished products - Part 2: X-ray radiographic testing

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This document specifies fundamental radiographic techniques with film, which enable repeatable results to be obtained economically. This document applies to the X-ray radiographic examination of heated tool, electrofusion, extrusion and hot gas joints in plastics materials. It applies to joints in solid wall pipes and plates with a range of thicknesses from 5 mm to 100 mm. It only applies to pipes containing air or other gases at the time of X-ray testing. This document does not specify acceptance levels of the indications.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.