Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Instituti për standardizim i Republikës së Maqedonisë së Veriut
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2020-11-02
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: EN 12390-17:2019 CEN/TC 104

Македонски наслов

Испитување оцврснат бетон - Дел 17: Определување на

Англиски наслов

Testing hardened concrete - Part 17: Determination of creep of concrete in compression

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This document describes the procedure for determining the creep (total creep, basic creep and drying creep) of hardened concrete test specimens subjected to a sustained longitudinal compressive load. The test is suitable for specimens having a declared value of D of the coarsest fraction of aggregates actually used in the concrete (Dmax) not greater than 32 mm.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.