Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Instituti për standardizim i Republikës së Maqedonisë së Veriut
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2020-12-02
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: CLC/TS 50703-2:2020 CLC/TC 81X

Македонски наслов

Компоненти на системи за громобранска заштита (LPSC) – Дел 2: Посебни испитни барања за компоненти што се користат кај системи за атмосферски празнења во експлозивни средини

Англиски наслов

Lightning Protection System Components (LPSC) - Part 2: Specific testing requirements for LPS components used in explosive atmospheres

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This document defines the requirements and tests relevant to Lightning Protection System Components suitable for explosive atmospheres (Ex-LPSC). NOTE This document does not consider EX-LPS Components certified according to EN 60079 series. If a product has already been tested according to ATEX, it does not have to be tested again according to CLC/TS 50703 2.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.