Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Instituti për standardizim i Republikës së Maqedonisë së Veriut
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.20 - јавна расправа по Н МКС
Почеток на гласање: 2020-10-30
Краj на гласање: 2021-02-01

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: prEN 50708-2-3 CLC/TC 14

Македонски наслов

Енергетски трансформатори - Дополнителни европски барања - Дел 2-3: Трансформатор со средна моќност - Додатоци

Англиски наслов

Power transformers - Additional European requirements - Part 2-3: Medium power transformer - Accessories

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This document describes lists of typical accessories used for liquid and dry type Medium Power Transformers (≤3150kVA). It defines the interface between the transformer''s terminals, including cable boxes, and the power grid.

Технички комитети


ICS

Не е додадена информација.

Директива

Не е додадена информација.