Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Instituti për standardizim i Republikës së Maqedonisë së Veriut
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2021-07-02
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: FprCEN/TR 17452 CEN/TC 326

Македонски наслов

Станици за гориво со природен гас - Упатство за имплементација на европските стандарди за станиците CNG и LNG за гориво на возила

Англиски наслов

Natural gas fuelling stations — Guidance for implementation of European standards on CNG and LNG stations for fuelling vehicles

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This document provides guidance to support organizations with the implementation of the European standards on CNG and LNG stations for fuelling vehicles (i.e. EN-ISO 16923:2018 and EN-ISO 16924:2018, respectively). This document cross-references European standards to the international standards listed in EN-ISO 16923:2018 and EN-ISO 16924:2018 and links these standards to relevant European Directives, where applicable.

Технички комитети


ICSДиректива