Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Instituti për standardizim i Republikës së Maqedonisë së Veriut
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2021-08-02
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: EN IEC 61784-3:2021 CLC/TC 65X

Македонски наслов

Индустриски комуникациски мрежи - Профили - Дел 3: Функционални безбедносни басови - Општи правила и дефиниција на профилите (идентичен со EN 61784-3:2010)

Англиски наслов

Industrial communication networks - Profiles - Part 3: Functional safety fieldbuses - General rules and profile definitions

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

IEC 61784-3:2021 explains some common principles that can be used in the transmission of safety-relevant messages among participants within a distributed network which use fieldbus technology in accordance with the requirements of IEC 61508 (all parts) for functional safety. These principles are based on the black channel approach. They can be used in various industrial applications such as process control, manufacturing automation and machinery.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.